Dodatne informacije
Težina | N/A |
---|---|
Izaberite pakiranje | 10 grama, 50 grama |
0,90 KM – 2,50 KM
Klasičan peršin listaš s velikim listovima na dugim, debelim stapkama. Oblikuje jako razvijenu lisnu rozetu s izrazito puno listova. Listovi su glatki i izrazito aromatični, a korijen uglavnom račvast i slabo razvijen. Listovi su atraktivnog izgleda i služe ponajviše za dekoraciju različitih jela. Pogodan za upotrebu u svježem stanju i za sušenje. Može se uzgajati i u posudama na balkonu ili na prozorima.
Lat. Petroselinum crispum ssp. crispum
VRIJEME SJETVE: III-V / IX-X mjesec
DUBINA SJETVE: 1 cm
NICANJE: min. temp. 5°C, optimalna temp. 20°C
RAZMAK: 5 x 25 cm
BERBA: V-XI mjesec
Dvogodišnja kultura koja u prvoj godini stvara vegetativne organe (korijen i lišće), a u drugoj se razvija cvjetna stabljika. Poslije druge godine odlazi u sjeme pa ga treba zamijeniti novim. Sjeme sporo niče, zato ga je dobro prije sjetve namočiti. Najbolje uspijeva na laganijim tlima mrvičaste strukture, zahtijeva blago kiselo tlo. Korijen gubi upotrebnu vrijednost čim započne stvaranje cvjetne stabljika.
Listovi peršina mogu se brati po potrebi jer se odrezane stabljike peršina obnavljaju. Peršin koji se uzgaja zbog korijena punu zrelost postiže kada listovi promijene boju iz zelene u žutu, korijen je tada spreman za vađenje. Ponovni uzgoj na istoj gredici nakon 4 godine. Dobri susjedi su salata, celer, špinat, luk, rajčica i cikla.
Težina | N/A |
---|---|
Izaberite pakiranje | 10 grama, 50 grama |